Roxer

20

Egy nagy multinacionális cég hazai leányvállalatának vagyok a sajtófőnöke. Kommunikációs szakemberként az a munkám, hogy a legváratlanabb és lehetetlenebb szituációkból is ki tudjam magyarázni a céget, vagy esetleg fokozni a média-megjelenésünket valami pozitív közleménnyel. Jó vagyok a munkámban, azt hiszem, ugyanis több, mint 10 éve vagyok ennél a cégnél, és még nem érkezett rám panasz. Mondjuk az is sokat segített, hogy a szamárlétra aljáról kezdtem, minden egyes kis lépcsőfokot végigjártam, így elég tapasztalat és tudás van a hátam mögött. És ami a legfontosabb: kellő alázat a munkám iránt. Alázat nélkül semmit nem lehet igazán jól csinálni.

Talán azért is csinálom jól a munkám, mert nagyon jó a problémamegoldó készségem. Ez már gyerekkorom óta így van, ez egy velem született adottság, és hát nagy hasznát veszem meló során is. Ezt tudják rólam a munkatársaim is, ezért is van az, hogy a sajtós munkám mellett, amikor céges rendezvények vannak, mindig segítek a szervezésben és a lebonyolításban a kollégáknak. Szeretem ezt is csinálni, betudhatjuk esetleg hobbinak, mert hát más hobbi hobbira nincsen sajnos időm. Ezeket viszont nagyon élvezem.

Azonban az ilyen partik szervezése sem egy zökkenőmentes feladat, a legkülönfélébb galibák fordulhatnak elő. Volt olyan karácsonyi buli, ahová a kaja nem érkezett meg időben, Mikulás-ünnepség, ahol a Télapónak eltűnt a szakálla, és még sorolhatnám napestig.

Az egyik legérdekesebb azonban nem ez volt, mert ilyen és ehhez hasonló problémákat már máskor is oldottam meg. Azonban a tavalyi gyereknapon olyan gikszer ütött be, amire nem számítottam, és még sose találkoztam hasonlóval. Történt ugyanis, hogy a szokásos gyereknap alkalmából megrendezett céges családi nap tematikáját tavaly átalakították. Eddig vagy valamilyen kalandparkban, vagy állatkertben tartottuk ezt a rendezvényt, de tavaly azt találták ki, hogy egy nagy családias grill partit csinálunk különböző programokkal a gyerkőcöknek. Az ötlet nagyon jó volt, és a szervezés is viszonylag könnyen ment. Eljött aztán a gyereknap, és kb. a feléig minden rendben ment, sültek a kolbászkák, folyt a málnaszörp, mindenki nagyon jól érezte magát. Azonban egyszer csak az egyik szakács, aki grillezte a zöldségeket és a húsokat odajött hozzám, hogy elég nagy baj van. Ugyan is a grillezők gázzal működnek, azonban ez a bizonyos PB gáz elfogyott, tartalékot meg nem rendeltünk. Tornyokban áll még a sütésre váró étel, de a sütő nem működött. Összehívtam egy mini válságstábot, hogy kitaláljuk, hogy mihez kezdjünk, mert hát csak nem rakhatunk egy baromi nagy tüzet a tér közepén, hogy akkor mostantól mindenki süsse meg a magáét. Sürgősen kellett valami megoldást találni, de tanácstalanok voltunk, mert azok a cégek nem szállítanak gázpalackokat, akiktől rendelni szoktunk, és mire mi megérkeztünk volna az utánpótlással, már rég vége lett volna a rendezvénynek. Végső elkeseredésemben, utolsó mentsvárként beírtam a Google-be, hogy gázpalack töltés, hátha találok valami megoldást.

Nagyon jó ötletnek bizonyult, ugyanis kidobta a kereső a gázpalack futár nevű oldalt, ami megmentette a napot. Ugyanis ez a cég nem csak gázpalackokat árul, hanem a már meglévő, de üres palackokat is feltölti. A legjobb az egészben, hogy kijönnek a vásárlóhoz, nem kell a vevőnek órákig autózni és értékes időt elvesztegetnie a gázpalackok cseréjével.

Rögtön fel is hívtam őket, hogy egy SOS palacktöltésre lenne szükségünk. Mondták, hogy semmi probléma, mondjam a címet és az időpontot, hogy hova és mikorra jöjjenek és ők jönnek. Megbeszéltük ezeket a részleteket, és hála az égnek, nagyon pontosan érkeztek, egy órán belül elhárult a gázhiány probléma és mehetett tovább a sütögetés.

Hihetetlenül rendesek voltak a cégtől érkező munkások, pikkpakk feltöltötték az üresen tátongó gázpalackokat, és így kiszállítással együtt nagyon korrekt árat kértek. Nagyon jól működő szolgáltatás ez.

gázpalack töltésMiközben töltötték a palackokat, elbeszélgettem velük erről a cégről. Nem csak az ilyen PB gázpalackok cseréjét vállalják igazán kedvező áron, hanem hélium, argon, oxigén, meg még egy csomó más fajtáét. Ezt jó tudni, hiszen hélium palackra is gyakorta szükségünk van, a különböző rendezvényeink egyik fő dekorációs eleme általában a héliumos léggömb. Egyszerű, de látványos és nagyszerű megoldás, nem mellesleg a cég nevével fémjelzett lufik, amiket a vendégek hazavihetnek, jó reklámfogás is egyben. Így valószínűleg legközelebb tőlük rendeljük majd a héliumot a lufikhoz, mert sokkal olcsóbb, mint ahonnan eddig rendeltük.

Tehát ez volt az egyik legizzasztóbb probléma, amivel találkoztam ilyen rendezvények szervezése és lebonyolítása közben, de jó tudni, hogy szerencsére vannak már az ilyen helyzetekre specializálódott cégek, akik pillanatok alatt kihúzzák az embert a bajból.