Roxer

20

Egyre jobban kezdek összebarátkozni a munkatársaimmal, aminek én nagyon örülök. Gyakran együtt megyünk ki egy kicsit levegőzni, illetve mostanában mindig együtt ülünk le ebédelni. Emlékszem régebben mindenki össze vissza járt ki a konyhára, esetleg váltott egy-két szót azzal, aki épp ott megfordult, és ennyi, ment vissza a saját kis íróasztalához dolgozni. Aztán minden megváltozott. Ez a változás legfőképpen a különböző csapatépítő tréningeknek köszönhető. Nem hiába mondják, hogy a megfelelő kommunikáció és a bizalom az alapja minden jó kapcsolatnak.

Mivel eddig senki sem volt olyan, aki különösebben nyitna a másik ember felé, így mindenki elvolt a saját kis dolgával. Persze kialakultak kisebb csoportok, de ezek is inkább csak azok körében, akik közvetlenül egymás mellett dolgoztak. Mostanra egyre több mindenkivel kezdtünk jóban lenni, és mondhatom, hogy elkezdtek szoros barátságok is kialakulni. Egy szó, mint száz, nagyon hálás vagyok ezeknek a foglalkozásoknak, mivel azóta én is szívesebben járok be dolgozni, és már nem is olyan szörnyűek a reggelek.

Rengeteg mindent megszoktunk osztani egymással, főleg ebédidőben, hiszen igazán ilyenkor van időnk a csacsogásra. A leghétköznapibb témáktól az extrémebbekig mindenről szoktunk beszélgetni, és ami a legjobb, hogy rengeteg tanácsot szolgáltatunk egymásnak. Nyilván az már az ember saját dolga, hogy megfogadja-e őket, de az biztos, hogy valamit mégis csak tanul belőlük.

Már nem is emlékszem, hogy hogyan hozódott fel a napelem témája, minden esetre vissza-vissza térő eleme a beszélgetéseinknek. Mint kiderült, nem is egy embernek van közülünk a lakására napelem felszerelve, amely segítségével a nap fényéből energiát termelnek. Mindenféle véleményt lehet erről hallani, azonban kimondottan rossz és negatív vélekedést még nem hallottam. Olyat igen, hogy megvannak a maga hátrányai, mint például az, hogy első körben elég drága ennek a felszereltetése, valamint, hogy borongós időben mindig kicsit aggódnak, hogy vajon meddig lesz elég az eddig megtakarított energia.

Minél többet hallottam erről a dologról, annál inkább megragadt a fejemben a gondolat, hogy a mi házunkra sem ártana felszerelni egy napelemet. Ami azt illeti, elég sok áramot fogyasztunk, és igen magas szokott lenni az évi áramfogyasztásunk, szóval jól jönne, hogyha valahogy tudnánk ezen változtatni. Még, ha csak évek múlva is térül meg a befektetésünk, akkor is jobban megéri, mintha folyamatosan ennyi pénzt fizetnénk, sőt lehet, hogy a későbbiekben még drágulnának is az árak.

Így hát eljött az ideje, hogy a következő ebédszünetnél én hozzam szóba ezt a témát, és egy kis segítséget kérjek a többiektől, hogy mégis honnan érné meg nekem ezt beszerezni. Több javaslatot is kaptam, meg is néztem mindet, de végül úgy láttam jónak, hogyha a napelemes rendszereket ezen az oldalon, illetve ettől a cégtől vásárolom meg. Ha rákattint az érdeklődő az oldalukra, akkor láthatja, hogy nagyon részletesen leírják többek között azt, hogy mi a menete egy ilyen rendszer felszereltetésének. Előbb megvizsgálják a terepet, valamint a ház alkalmasságát, és majd csak ez után jön a papír-, illetve a kétkezű munka. Ez egy elég hosszú folyamat, tehát érdemes minél hamarabb felvenni a céggel a kapcsolatot. Én is ezt tettem miután végignéztem ezt a weboldalt. Határozottan pozitívumként éltem meg azt, hogy mindaz, amit olvasok már nagyon ismerős a számomra. Mivel ilyen sokat beszélgettünk erről a munkahelyemen, így egyre kompetensebbnek éreztem magam a témában, és jó érzéssel töltött el az, hogy értem is, amit olvasok, és számomra nem egy teljesen új dologról van szó.

Tehát, megtörtént velük a kapcsolatfelvétel, már beszéltünk is telefonon, és egyeztettük a részleteket. Én pedig minden nap beszámolok a többieknek, hogy hogyan is haladok ezzel a dologgal, és olyan jó, hogy ezt megoszthatom velük, valamint látom a szemükben az érdeklődést, és tudom, hogy nem csak azért hallgatnak meg, mert nem akarnak udvariatlanok lenni. Határozottan remek érzés egy ilyen közegben dolgozni.